ZG Županija subvencionira kamate za poduzetničke kredite

Bez autora
Jan 17 2011

Zagrebačka županija nastavlja i u ovoj godini s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati kamate poduzetničkih kredita kroz projekte »Lokalni projekti razvoja maloga gospodarstva« s kreditnim potencijalom od 100 milijuna kuna te »Lokalni projekti razvoja - mikrokreditiranje« s kreditnim potencijalom od pet milijuna kuna. Kredite iz oba projekta mogu koristiti obrti, male i srednje tvrtke i zadruge u stopostotnom privatnom vlasništvu hrvatskih državljana. Također je uvjet da su upisana u registar, rade u Hrvatskoj te proizvode, pružaju usluge povezane s proizvodnim sektorom, ulažu u djelatnosti određene kao gospodarski razvojni prioritet županije ili da ulažu na području Zagrebačke županije, bez obzira na sjedište, odnosno prebivalište.

ZG Županija subvencionira kamate za poduzetničke krediteZagrebačka županija nastavlja i u ovoj godini s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati kamate poduzetničkih kredita kroz projekte »Lokalni projekti razvoja maloga gospodarstva« s kreditnim potencijalom od 100 milijuna kuna te »Lokalni projekti razvoja - mikrokreditiranje« s kreditnim potencijalom od pet milijuna kuna.

Kredite iz oba projekta mogu koristiti obrti, male i srednje tvrtke i zadruge u stopostotnom privatnom vlasništvu hrvatskih državljana. Također je uvjet da su upisana u registar, rade u Hrvatskoj te proizvode, pružaju usluge povezane s proizvodnim sektorom, ulažu u djelatnosti određene kao gospodarski razvojni prioritet županije ili da ulažu na području Zagrebačke županije, bez obzira na sjedište, odnosno prebivalište, kažu u Zagrebačkoj županiji.

Kredit kroz projekt »Lokalni projekti razvoja maloga gospodarstva« može se koristiti za kupnju, gradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, obrtna sredstva do 30 posto iznosa kredita te modernizaciju poslovanja i očuvanje radnih mjesta.

Najniži kredit je 200.000 kuna, a najviši pet milijuna. Rok otplate je do 10 godina uz poček od dvije godine, dok se dinamika otplate dogovora s bankom. Kamatna stopa je najviše devet posto, od čega dva posto subvencionira Ministarstvo, a jedan posto županija. Tako će kamata za korisnika biti najviše šest posto.

Kredit kroz projekt »Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje« može se koristiti za kupnju, gradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, trajna obrtna sredstva te obrtna sredstva do 100.000 kuna. Najniži kredit je 35.000 kuna, a najviši 200.000 kuna. Rok otplate je do pet godina uz poček od jedne godine, dok se dinamika otplate dogovora s bankom. Kamatna stopa je najviše devet posto, od čega po jedan posto subvencioniraju Ministarstvo i Županija, pa će kamata za korisnika biti najviše sedam posto.

Zahtjevi za kredite podnose se Zagrebačkoj županiji, a natječaj je otvoren do iskorištenja predviđenog novca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik